Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Idősgondozásban a szoba WC szerepe

Idősgondozásban a szoba WC szerepe
Az idős emberek gondozása különösen alapos odafigyelést igényel. Gyakran hárítják azoknak a kényelmi berendezéseknek a használatát is, amelyek megkönnyítenék és emberibbé tennék hétköznapjaikat. Pedig nem mindegy, hogyan telik az éjszaka. Esetleg többször ki kell menni éjjel, amivel a saját nyugalmukat éppúgy tönkretehetik, mint mások pihenését.
Egy idős ember számára kellemetlen mások terhére lenni, és saját önbecsülésének is fontos, hogy ne szoruljon senki segítségére, hiszen el tudja látni önmagát. Ahogy azonban idővel szükség lehet szemüvegre, kényelmes, csúszásmentes lábbelire, hosszított nyelű cipőkanálra, és még hosszan sorolhatnánk azokat az eszközöket, amelyek fontosak lehetnek bizonyos élethelyzetekben, meg kell keresni az életminőséget javító egyéb kiegészítőket is. Például már létezik olyan higiénikus, kulturált szobai WC, amely teljesen szagmentesen zárt, könnyen kezelhető és hosszú élettartamú!
Egy formatervezett, kulturált megjelenésű, szagmentesen zárt szobai WC az ágy mellett egészen más hatású, mint például egy székből kialakított gyógyászati segédeszköz használatának a pszichés terhe. Igen gyakran már az a tudat, hogy egy teljesen zárt egészségügyi berendezés van kézközelben, és nem kell kimenni a fürdőszobáig a sötétben botorkálva, jelentősen csökkenti az éjszakai felkelések számát és lényegesen mérsékli a pszichés kényszert. (Akadnak például olyanok, akik azért nem szállnak buszra, vagy nem mennek el otthonról, mert a tudat, hogy az illemhely nincs elérhető közelben, valójában indokolatlan vizelési kényszert vált ki.)
Az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni, ha egy idős ember és szűkebb környezete életminőségének a javítása érdekében egy hordozható szobai WC beszerzése mellett dönt:
Ki fogja kezelni a berendezést?
A kisebb WC fekália-tartálya üresen csupán 1-2 kg, tehát a kiürítés gyakoriságától függően nem igényel nagyobb erőkifejtést a kiöntése, a berendezés kezelését szinte bárki el tudja végezni.
Az öblítést ki végzi el?
A dugattyú-pumpás öblítés használata minimális erőkifejtést igényel, a víz mennyisége és az öblítés intenzitása jól szabályozható.
Elegendő a háztartásokban szokványos WC magassága?
Amennyiben a kisméretű fekália-tartály fontos szempont, akkor érdemes a Duo típust választani, hiszen annak magassága két helyzetbe is állítható.
Fokozott stabilitásra van szükség?
Kétségkívül, az alacsonyabb súlypont nagyobb stabilitást nyújt. Ráadásul lerögzítheti a berendezést a padlóhoz, ami egy Duo kivitel esetén a WC magasítóval együtt alkalmazva ideális megoldás.
Milyen gyakran ürítik a fekália-tartályt?
Amennyiben előfordulhat, hogy napokig nem kerül sor a kiürítésre, akkor részesítse előnyben a fekáliatartály-szintjelzővel felszerelt változatot, amely időben jelzi, ha a fekália-tartály megtelik.
Mozgáskoordinációs problémákat kell áthidalni?
Jó döntés ebben az esetben a Duo változat, mert a kartámasz nem csupán a biztonságérzetet növeli, de a megfelelő ülési pozíció megtalálását is segíti.
A szobai WC-t szeretné diszkréten elhelyezni az ágy mellett?
Egy Thetford szobai WC formatervezett megjelenése egyáltalán nem igényel "diszkrét elrejtést", hiszen a színek és kialakítások különbözőségével stílusban megfelelő változat rendelhető (bővebb információ telefonon).
...És, ha a fentiek alapján sem talált rá a megfelelő típusra, hívjon fel bennünket telefonon, vagy vegye fel velünk e-mailben a kapcsolatot és szívesen segítünk a döntésben! Sőt, ha előbb szeretné látni, valóban megfelel-e a berendezés működése az elvárásainak, akkor béreljen egyet, és az így szerzett tapasztalatok birtokában döntheti el, milyen szempontok bizonyulnak valóban fontosnak a megfelelő típus kiválasztásához.
Tartalomhoz tartozó címkék: Szobai WC