Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szobai WC a tapintatos figyelem

Egy bizonyos kor után a hozzátartozók élete a szűkebb környezetüktől különösen gondos odafigyelést igényel. Gyakran hárítják azoknak a kényelmi berendezéseknek a használatát is, amelyek megkönnyítenék és emberibbé tennék hétköznapjaikat. Pedig nem mindegy, hogyan telik az éjszaka. Esetleg többször ki kell menni éjjel, amivel a saját nyugalmukat éppúgy tönkretehetik, mint mások pihenését.

Sokan vannak olyanok, akik számára kellemetlen mások terhére lenni, és saját önbecsülésüknek is fontos, hogy ne szoruljanak senki segítségére, hiszen el tudják látni önmagukat. Ahogy azonban idővel szükség lehet szemüvegre, kényelmes, csúszásmentes lábbelire, hosszított nyelű cipőkanálra, és még hosszan sorolhatnánk azokat az eszközöket, amelyek fontosak lehetnek bizonyos élethelyzetekben, meg kell keresni az életminőséget javító egyéb kiegészítőket is. Létezik olyan higiénikus, kulturált szobai WC, amely teljesen szagmentesen zárt, könnyen kezelhető és hosszú élettartamú!

Egy formatervezett, kulturált megjelenésű, szagmentesen zárt szobai WC az ágy mellett egészen más hatású, mint például egy székből kialakított gyógyászati segédeszköz használatának a pszichés terhe. Igen gyakran már az a tudat, hogy inkább egy teljesen zárt, higiénikus egészségügyi berendezés kézközelben van, és nem kell kimenni a fürdőszobáig a sötétben botorkálva, jelentősen csökkenti az éjszakai felkelések számát és lényegesen mérsékli a pszichés kényszert. (Akadnak például olyanok, akik azért nem szállnak buszra, vagy nem mennek el otthonról, mert a tudat, hogy az illemhely nincs elérhető közelben, valójában indokolatlan vizelési kényszert vált ki. Ezt a 'titkot' viszont nem szívesen osztanák meg másokkal.)

Az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni, ha egy idősebb hozzátartozó és szűkebb környezete életminőségének a javítása érdekében egy hordozható szobai WC beszerzése mellett dönt:

 • Ki fogja kezelni a berendezést?
  A kisebb WC fekália-tartálya üresen csupán 1-2 kg, tehát a kiürítés gyakoriságától függően nem igényel nagyobb erőkifejtést a kiöntése, a berendezés kezelését szinte bárki el tudja végezni. Amennyiben ey személy használja állandó rendszerességgel, akkor a nagyobb tartályméretű (21 liter) változatot hetente (kb. 7-9 naponta) kell üríteni!

 • Az öblítést ki végzi el?
  A dugattyú-pumpás öblítés használata minimális erőkifejtést igényel, a víz mennyisége és az öblítés intenzitása jól szabályozható.

 • Fokozott stabilitásra van szükség?

  Kétségkívül, az alacsonyabb súlypont nagyobb stabilitást nyújt. Ráadásul lerögzítheti a berendezést a padlóhoz, ami egy Duo kivitel esetén a WC magasítóval együtt alkalmazva ideális megoldás.

 • Milyen gyakran ürítik a fekália-tartályt?
  Amennyiben előfordulhat, hogy napokig nem kerül sor a kiürítésre, akkor részesítse előnyben a fekáliatartály-szintjelzővel felszerelt változatot, amely időben jelzi, ha a fekália-tartály megtelik. Amennyiben egy személy napi rendszerességgel használja, akkor a 10-12 literes fekália-tartállyal rendelkező modelleknél kb. 2-4 naponta, a nagyobb (21 literes) fekália-tartály esetén kb. 5-7 naponta esedékes a berendezés ürítése. Csak napszak szerinti (például éjszakánkénti) használatnál a kisebb berendezést 5-7 naponta, a nagyobbikat kb. kéthetente kell üríteni.

 • Több személy is fogja használni a berendezést?
  A WC-emelő igen egyszerűen állítható különböző magassági pozícióba, akár lényeges testmagasságméretet és mozgási korlátozottságban mutatkozó különbségeket is áthidalva.

 • A szobai WC-t szeretné diszkréten elhelyezni az ágy mellett?
  Egy Thetford szobai WC formatervezett megjelenése egyáltalán nem igényel "diszkrét elrejtést", hiszen a színek és kialakítások különbözőségével stílusban megfelelő változat rendelhető. Az egyedi igényeknek megfelelően azonban igazi "éjjeli szekrény" alakítható ki a "személyre szabott elképzelések szerint készülő" Vario Lux modellből. Használaton kívül a WC-emelő teljesen becsukható, a belsejében elrejtve a szobai WC-t.

...És, ha a fentiek alapján sem talált rá a megfelelő típusra, hívjon fel bennünket telefonon, vagy vegye fel velünk e-mailben a kapcsolatot és szívesen segítünk a döntésben! Sőt, ha előbb szeretné látni, valóban megfelel-e a berendezés működése az elvárásainak, akkor keressen fel bennünket.
Amennyiben Ön már rendelkezik régi készülékkel, akkor pedig 
Ide kattintva a szerviz elérhetőségét találja meg.

Rendezés: