Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Felhasználási feltételek

Az oldalon található tájékoztató információk alapvetően nem kötelező érvényű árajánlatként szolgálnak! A felhasználó részéről leadott megrendelés ezen árajánlat elfogadásán alapul.

Az oldal üzemeltetője:

Karavándor Kft. (adószám: 12005260-2-43; cégjegyzékszám: 01-09-367059; 

Számlaszám: OTP BANK NYRT. 11722003-20169002-00000000)

1224 Budapest, Nagytétény, Bartók Béla út 138.

telefon: +36 1 207 4434

e-mail: karavandor@hotmail.com

honlapcím: www.thetford.hu

továbbiakban, mint Szolgáltató tevékenységi körébe tartozik, a beérkezett árajánlat-elfogadásokon alapuló megrendelések visszaigazolása, amelyet Szolgáltató írásban (válasz e-mailben) megerősít és ezzel jön létre a jelen Általános Szerződési Feltételek keretein belül az adásvételi szerződés.

A honlap szolgáltatásainak használatakor kérjük vegye figyelembe a következőket:

Gondosan kövesse az útmutatásokat, de ha valami miatt nem tudja használni az oldal nyújtotta lehetőségeket, akkor a megadott elérhetőségeken vegye fel velünk a kapcsolatot! Online segítséget találhat ide kattintva!

- A nagy értékű termékek (100.000 Ft felett) akkor is csak személyes kapcsolatfelvétel útján rendelhetőek meg, ha egyébként az oldalon található információk alapján már a megvásárlásuk mellett dönt! Ez legkésőbb az elküldött megrendelésre kapott válaszban megerősítésre kerül az Ön számára!

- Amennyiben csak olyan terméket rendel, amely mellett a 'raktáron' megjegyzést találja, akkor az egyeztetést követően legkésőbb három munkanapon belül elküldjük a visszaigazolási feltételek szerint az árut!

- A 'rendelés alatt' jelölésű termékek alapvetően raktáron tartott áruk, de alkalmilag éppen kifogytak, ezért a várható beérkezés függvényében kb. két hét a szállítási határidejük.

Ön eldöntheti, hogy a 'rendelés alatt' lévő árukat kéri-e, amennyiben pedig 'raktáron' található áruval együtt rendelte meg őket, akkor választhat, hogy két hét után egyben, vagy pedig külön-külön küldjük el Önnek a kiválasztott termékeket!

- A szállítási és csomagolási költség külön feltüntetésre kerül a visszaigazolásban és a kosárban az ott megadott megrendelési érték felett a szállítás költségeit magunkra vállaljuk. Erről pontos információt a visszaigazolásban kap, amely alapján eldöntheti, hogy érvényesnek tekinti-e a megrendelését!

Tizennégy napon belül (saját költségére) visszaküldheti, vagy személyesen átadhatja a kiszállított és még nem használt terméket az eredeti csomagolásban, ha időközben meggondolta magát és eláll a vásárlási szándékától!

A hibás terméket - előzetes telefonon történt egyeztetés nélkül - szintén csak a saját költségére küldheti vissza, de ha a termék hibája ténylegesen gyártási hiányossággal vagy más egyéb hibás teljesítéssel függ össze, akkor a jogosság megállapítása után a csomagolási és szállítási díjat is annak mértékéig megtérítjük!

- Ön külön felárért kérhet értékbiztosítást a kiszállítandó termékre, amennyiben a posta, illetve a szállító feltételrendszerében ez a lehetőség szerepel és a szállító azt vállalja. Ennek mértékéről a visszaigazolásban tájékoztatást kap, ami alapján a biztosítás megkötését és/vagy a megrendelést megerősítheti.

Azon termékek, amelyeket értékük, egyedi tulajdonságaik vagy egyéb jellemzőik miatt nem tartjuk raktáron, csak előrendelésre kérhetők. A megrendelés alapfeltétele 50% előleg befizetése. Ezt követően az Ön elállása miatt meghiúsult üzletkötés esetében az előleget az adott termék más irányú értékesítése után, a keletkezett költségek levonását követően (ebbe tartozhat az esetleges árcsökkentés mértéke is) visszatérítjük Önnek! Vis major esetén, ha rajtunk kívül álló okból válik teljesíthetetlenné a megrendelés, akkor a teljes előleg visszatérítésre kerül!

(Figyelem! Amennyiben elfelejtette regisztrációs jelszavát, úgy kérjük, hogy használja a "Nem tud belépni?" pont alatti segítségnyújtó felületet!)

Az oldalon szereplő árak eltérhetnek a Szolgáltató telephelyén található üzletben érvényes áraktól! Amennyiben ezen az oldalon keresztül történt a megrendelés, akkor a Szolgáltató telephelyén, személyes átvétel esetén az ezen az oldalon keresztül történt megrendelésben érvényes ár az irányadó, bármilyen mértékben és előjellel térjen is el a telephelyen található üzletben aktuálisan érvényes fogyasztói ártól!

Magyarországon mindennemű garanciális, jótállási és szavatossági igény csak a Szolgáltató által forgalomba hozott termékekkel kapcsolatban érvényesíthető a Karavándor Kft., illetve amennyiben Magyarországon a termék gyártója rendelkezik szervizzel, akkor az ő telephelyén.

Magyarországi tekintetben a külföldi és belföldi magánszemélyek, illetve vállalkozások áfa nélküli vásárlása kizárólag az Európai Unióban és az ehhez kapcsolódó magyarországi adójogszabályok keretében lehetséges.

A termékeinkre vonatkozóan további információk, árajánlatok az "Ajánlatkérés" menüpontra kattintva kérhetők. Bárminemű külön megállapodás a termékek árát, szállíthatóságát és egyéb jellemzőit illetően, csak és kizárólag írásbeli megállapodás alapján érvényes. Mindennemű szóbeli megállapodás kizárva!

A honlap tartalmával kapcsolatos észrevételeivel, illetve az értékesítési feltételek tekintetében forduljon a Karavándor Kft. ügyfélszolgálatához: telefon: +36 1 207 4434

ELEKTRONIKUS KERESKEDELMI SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

amelyek egyrészről a KARAVÁNDOR Lakókocsi-kereskedelmi Szolgáltató és Gyártó Kft,

- a cégjegyzékszám: a cég a Fővárosi Bíróságnál mint Cégbíróságnál: CG.01-09-367059 számon van nyilvántartva,

- a cég székhelye: 1224 Budapest, XXII. kerület, Bartók Béla út 138.

- a cég adószáma: 12005260-2-43

- a cég elérhetőségei:

a) telefon: +36 1 207 4434

b) telefon: +36 20 961 98 99

- a cég hivatalos elektronikus levelezési címe: karavandor@hotmail.com

mint elektronikus kereskedelmi szolgáltatást nyújtó jogi személy, azaz Szolgáltató,

másrészről

az elektronikus kereskedelmi szolgáltatást igénybe vevő természetes személy, jogi személy, jogi személyiség nélküli szervezet, mint igénybe vevő között létrejövő szerződésekre vonatkoznak, az alábbiak szerint:

II./ Szolgáltató internetes honlapján, illetve web lapján tájékoztatja az igénybe vevőt az általa forgalmazott termékek fajtájáról, minőségéről, áráról és a használatra vonatkozó utasításokról a fogyasztóvédelemről szóló 1997.évi CLV. törvény 8.§ alapján.

A web oldalakon található ár(listák) tájékoztató jellegű(ek).

A termékleírások tartalma - Szolgáltató, a termék és a gyártó pontos megjelölésével - szabadon másolható, közzétehető!

III./ Az ajánlat elektronikus úton történő elküldését megelőzően jelen Általános Szerződési Feltételek az igénybe vevő részére hozzáférhetőek, az igénybe vevő azokat tárolhatja, és a Szolgáltató honlapjáról előhívhatja.

IV./ Szolgáltató az ajánlat elküldését megelőzően tájékoztatja az igénybe vevőt a szerződés elektronikus úton történő megkötéséhez szükséges alábbi technikai lépésekről:

1./ Csak olyan személy veheti igénybe Szolgáltató által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatást, aki a honlapon egyértelműen beazonosítható módon regisztráltatta magát, azaz e-mail címmel rendelkezik.

2./ A szerződési ajánlat csak abban az esetben jön létre, amennyiben az igénybe vevő az ajánlat tételével egyidejűleg megadja Szolgáltató részére a vezetékes vagy mobil telefonszámát, valamint hozzájárul ahhoz, hogy Szolgáltató azt rögzítse.

3./ Szolgáltató csak azon áru tekintetében fogadhat el szerződési ajánlatot (megrendelést), amely a szerződési ajánlat (megrendelés) időpontjában a honlapon, illetve web lapon volt.

4./ Szolgáltató az igénybe vevő elektronikus úton elküldött ajánlatának megérkezését elektronikus úton, két munkanapon belül köteles visszaigazolni, amennyiben a visszaigazolás nem történik meg a megadott időn belül, az igénybe vevő ajánlati kötöttsége megszűnik.

Szolgáltató minden megrendelést annak elfogadását vagy visszautasítását illetően visszaigazol.

Az ajánlat visszaigazolása elektronikus úton történik, amely elektronikus aláírás nélkül is érvényes a honlapon szereplő program alapján.

5./ Szolgáltató ajánlati kötöttsége csak abban az esetben jön létre az igénybe vevővel szemben, ha az igénybe vevő azt hitelt érdemlően megerősíti, illetve 48 órán belül nem emel írásbeli kifogást, ezzel elfogadja a visszaigazolást. Ellenkező esetben Szolgáltató ajánlati kötöttsége megszűnik.

6./ Szolgáltató a megrendelés visszaigazolását követően az abban szereplő időszakon belül szállítja a web áruházban megrendelt, és a visszaigazolt megrendelésben (ajánlatban) feltüntetett árut az igénybe vevő címére.

7./ Az igénybe vevő (megrendelő) az árut az átvétel időpontjában, készpénzben, postai utánvéttel fizeti meg, vagy pedig, amennyiben Szolgáltatónak csekken, vagy banki átutalással előre kíván fizetni, azt ajánlattételkor megrendelő jelezni köteles.

Amennyiben az igénybe vevő csekken, vagy banki átutalással előre fizet, abban az esetben Szolgáltató a csekknek az ajánlat visszaigazolását követő 48 órán belüli befizetését, illetve az átutalásnak az ajánlat visszaigazolását követő 72 órán belül a Szolgáltató bankszámlájára történő megérkezését tekinti a visszaigazolás elfogadásának.

Amennyiben a csekk befizetése, vagy az átutalt összegnek Szolgáltató bankszámlájára történő megérkezése az ajánlat visszaigazolását követően a megadott időn túl történik, abban az esetben - ellenkező megállapodás hiányában - Szolgáltató haladéktalanul visszafizeti a csekken befizetett összeget az igénybe vevőnek, illetve haladéktalanul visszautalja Szolgáltató bankszámlájára utalt összeget az igénybe vevő bankszámlájára.

8./ Az igénybe vevő a szállítási postaköltséget - ellenkező külön megállapodás hiányában - a mindenkori postai díjszabás szerint tartozik megfizetni Szolgáltató részére.

A szállítás során esetlegesen bekövetkező károk miatti kárveszély viselése és a kár megtérítése a Polgári Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései szerint, és a postai szabályzat alapján történik.

Az igénybe vevő (megrendelő) csomagbiztosítást igényelhet - ezt az ajánlattételkor jelezni kell -, amelynek költségét a megrendelő fizeti a postai díjszabás alapján.

9./ Szolgáltató vállalja, hogy a megrendelés követésében (kosárnál) megadott összeget meghaladó megrendelés esetén - ellenkező megállapodás hiányában - ingyenesen szállítja az árut az igénybe vevő (megrendelő) címére.

10./ Szolgáltató és az igénybe vevő az ajánlat (megrendelés) két munkanapon belüli visszaigazolásáig kötelesek egymást tájékoztatni a megrendelésben, illetve a szállítási feltételekben történt változásokról, például az ajánlat (megrendelés) módosítása, a szállítás határidejének a módosítása.

Szolgáltató vállalja, hogy az igénybe vevő kifejezett írásbeli - például faxon - bejelentett igényére - külön megállapodás keretében - az árut az igénybe vevő címére az eredeti megállapodásban szereplő szállítási időpontnál később szállítja ki.

11./ Az igénybe vevő által elküldött ajánlat, amelyet Szolgáltató két munkanapon belül visszaigazolt - amennyiben az ajánlat visszaigazolását az igénybe vevő 48 órán belül nem kifogásolja - írásbeli szerződésnek minősül, azt Szolgáltató iktatja, és az iktatott szerződés az igénybe vevő számára annak keltétől számított 5 évig hozzáférhető.

12./ Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásról szóló szerződés megkötésének a nyelve: magyar.

V./ Szolgáltató a web oldalak felhasználóinak (igénybe vevőknek) egyedi elérésére alkalmas adatokat, (például e-mail címeket) kizárólag a felhasználóval (az igénybe vevővel) történő kapcsolattartásra, illetve a későbbiekben az ügyfél tájékoztatására, használja fel, amit az a szerződés megkötésével automatikusan jóváhagy (hozzájárul). A jóváhagyás idővel bármikor visszavonható. Szolgáltató az így birtokába került adatokat a felhasználó előzetes írásbeli engedélye nélkül - törvényben előírt kivételtől eltekintve - harmadik személy részére nem adja át.

Szolgáltató az általa nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatások igénybe vevői személyes adatainak a kezelése során a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései alapján jár el.

Az 1992. évi LXIII. törvény 2.§. alapján : "Személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés."

A hivatkozott törvény 3.§.(1) értelmében:"A személyes adat akkor kezelhető, ha

a.) ahhoz az érintett hozzájárul

b.) azt törvény - vagy törvény felhatalmazása alapján - helyi önkormányzat rendelete elrendeli,"

VI./ Szolgáltató a polgári jog általános szabályai szerint felel az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás során továbbított, tárolt, vagy hozzáférhetővé tett jogszabályba ütköző tartalmú információval okozott jogsérelemért, illetve kárért.

Szolgáltató felelősségének a kizárása:

1.) Az olyan, információs társadalommal összefüggő, szolgáltatás esetén, amely abból áll, hogy Szolgáltató az igénybe vevő által biztosított információt tárolja, Szolgáltató akkor nem felel az igénybe vevő által biztosított információ tartalmával okozott kárért, ha

- a. ) nincs tudomása bármely az információval kapcsolatos jogellenes magatartásról, vagy arról, hogy az információ bárkinek a jogát vagy jogos érdekét sérti;

- b.) nincs tudomása olyan tényről vagy körülményről, amely valószínűsítené, hogy az információval kapcsolatos magatartás jogellenes, vagy arról, hogy az információ bárkinek a jogát vagy jogos érdekét sérti;

- c.) amint a fentiekről tudomást szerzett, haladéktalanul intézkedik az információ eltávolításáról, vagy a hozzáférést nem biztosítja.

2.) Az olyan információs társadalommal összefüggő szolgáltatás esetén, amely abból áll, hogy Szolgáltató információk megtalálását biztosító segédeszközöket biztosít az igénybe vevő számára, Szolgáltató a jelen szerződés VI.1.a.), VI.1.b.),VI.1.c.), pontjaiban meghatározott esetekben nem felel az információ ilyen módon történő hozzáférhetővé tételével okozott kárért.

3.) A web oldalak illetve a honlap tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a web oldalakon, illetve a honlapon hozzáférhető tartalom (árlisták, termék leírások, a web oldalak működése során használt szoftver) pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő károkért Szolgáltató nem felel.

4.) Az elektronikus formában továbbított üzenetek, szerződési ajánlatok megsemmisülése, késedelmes megérkezése, egyéb hibája miatt beálló károk tekintetében Szolgáltató minden kártérítési felelősséget kizár, tekintettel arra, hogy az Internet nyílt, minden tekintetben fenntartások nélkül biztonságosnak nem tekinthető hálózat.

5.) Az esetleges gépelési, megjelenítési, és egyéb technikai hibákból eredő károkért Szolgáltató nem felel.

6.) A web oldalakon, illetve a honlapon található anyagok bármely felhasználó (igénybe vevő) részéről történő engedély nélküli, szerzői jogokat, vagy védjegy jogokat sértő és egyéb jogszabályokba ütköző felhasználásból eredő károkért Szolgáltató nem felel. A web oldalakon és a honlapon található védjegyek a termékek azonosítását szolgálják, azok jogosulatlanul felhasználása védjegybitorlásnak minősül a védjegyek és földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény alapján.

VII./ A web oldalak és a http:www.thetford.hu elnevezésű honlap tartalma Szolgáltató tulajdonát képezi, amelyet kizárólag Szolgáltató használhat fel, harmadik személy csak törvényi korlátok között használhat fel (így például a termékleírások tartalma módosítás nélkül, Szolgáltató, a termék és a gyártó pontos megjelölésével szabadon másolható).

A web oldalak és a http:www.thetford.hu elnevezésű honlap tartalmát az elektronikus kereskedelmi szolgáltatás igénybe vevője, illetve a web oldalak bármely felhasználója nem jogosult módosítani, újra előállítani, nyilvánosan közzétenni, előadni, terjeszteni, illetve egyéb módon, nyilvánosságot szolgáló, vagy kereskedelmi céllal felhasználni.

A honlap, illetve web oldalakon történő, illetve számítógépes hálózati rendszerekben történő bármilyen célú felhasználása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVII. törvény rendelkezéseit sérti.

VIII./ Szolgáltató fenntartja a jogát a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglaltak módosítására és kiegészítésére, a jogszabályok változásainak, valamint az általa nyújtott szolgáltatásokban bekövetkezett változásoknak megfelelően.

IX./ Jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. törvény) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001.évi CVIII. Törvény rendelkezései az irányadóak, amennyiben tartalmának egy vagy több része valamely okból érvénytelennek minősül, az a fennmaradó részek érvényességét nem befolyásolja. Minden egyéb, szóban kötött megállapodás érvénytelen!

Vitás esetben a Felek tárgyalásos úton próbálnak megegyezni, ennek hiányában kikötik Szolgáltató telephelye szerinti Bíróság illetékességét.

Rendezés: